121230 - 20.49

Jag avslutar år 2012 med en rejäl förkylning. Att springa runt i ett regnigt, kallt och blåsigt Philadelphia var kanske inte det bästa vi kunde ha gjort. Idag åkte jag med tonåringen till bion och kollade på Les Misèrables och efter det stupade jag i soffan nere i källaren. Ännu är planerna lösa för morgondagen, vilket gör mig lite stressad. Fast spontant brukar ofta bli väldigt bra, så jag får se var, hur och med vilka jag firar in 2013!

2012-12-31 @ 02:49:22 Permalink I USA Lämna ett spår (0) Trackbacks () bloglovin



121229 - 23.35

Jag är nästan tillbaka till verkligheten här nu. Ännu en sjukt bra vecka har nästan passerat. I tisdags, juldagen, åt vi frukost vid lunchtid, jag och tonåringen skulle iväg och se bio, men dumma som vi var köpte vi ju inte biljetter i förtid, så de var slut när vi kom dit. I stället åkte vi hem och spelade Halo 4 med resten av familjen innan jag åkte vidare till vänner för middag. Det var väldigt mysigt! 
 
Sara och jag åkte hem sent och då var jag tvungen att packa min nya ryggsäck för vårt kommande dygn i Philadelphia. På onsdagsmorgon körde min värdmamma oss till metron och efter lite väntande i DC hoppade vi på bussen. Efter ca fyra timmar var vi äntligen framme. Dock spöregnade det när vi kom, så det vi gjorde var att springa upp för Rocky Steps samt ta kort med mannen, myten, legenden. Efter det tog vi tunnelbanan till vårt hotell, slängde av oss våra blöta kläder och hällde upp kokhett vatten i badkaret och dansade till Jag lovar och jag svär. Därefter hade vi kuddkrig och hoppade i sängarna, precis som i film, innan vi tog oss till China Town för att äta middag. 
 
I torsdags åt vi frukost på hotellrummet innan vi drog oss ut för att kolla in Independence Hall och lite annat sevärt. Vi gick även tillbaka till Rocky för att ta lite bättre kort, men vi var för trötta i benen för att springa upp för trapporna igen...
 
 
 
 
 
2012-12-30 @ 05:35:06 Permalink Allmänt Lämna ett spår (0) Trackbacks () bloglovin



121226 - 7.15

Snön har kommit till Burke, Virginia, och jag åker med min partner in crime till Philadelphia, Pennsylvania.

2012-12-26 @ 13:15:29 Permalink I USA Lämna ett spår (0) Trackbacks () bloglovin



121225 - 11.46

Juldagen. Galen morgon här i staterna. Vaknade av att barnen sprang in i mitt rum, ropandes "Santa was here, Santa was here!!!" med världens största leenden. En stund efter öppnade vi alla paketet under granen, vilket tog typ 1,5 timme. Nu väntar vi på frukost, barnen spelar på sitt nya Xbox, och senare ska jag och tonåringen iväg på bio och se Les Misèrables.

Igår var jag hos Sara och åt svensk julmiddag med Ikeas köttbullar och kallrökt lax, hemmagjord knäck och kola från Norrland, chokladbollar, pepparkakor och jultomtar framför julkalendern och Svensson, Svensson. När jag kom hem var kaoset igång här med tomtens verkstad i köket, aka julklappsinslagning. Jag gick och lade mig 3.15 inatt, men värdföräldrarna var fortfarande uppe. Helt sinnes!

2012-12-25 @ 17:47:02 Permalink I USA Lämna ett spår (0) Trackbacks () bloglovin



121223 - 23.17

Jag har haft en händelserik och fantastisk helg! I fredags åkte jag och Sara till Tyson's Corner för att kolla på The Hobbit och kolla i lite butiker efter en ful jultröja till mig. Dock utan resultat... Igår fick jag alltså bege mig ut på jakt efter en tröja igen, och hittade en som tur var. Älskade, svenska HM! Efter Skype med min familj med julklappsöppning gjorde jag mig i ordning för kvällen, såg tomten som åkte runt i området på en brandbil och hade middag med min fina värdfamilj innan jag satte på mig min fulsnygga jultröja och åkte iväg på Ugly Christmas Party med amerikanarna. Vilken kväll vi hade! Idag åkte jag till Sara och umgicks, gjorde chokladbollar, kollade julkalendern och Grinchen innan jag åkte hem till värdfamiljen. Ikväll jobbar jag, och eftersom barnen sover ligger jag i soffan och kollar på Ace Ventura: Pet Detective. Fjärde filmen jag kollar på idag...

2012-12-24 @ 05:17:34 Permalink I USA Lämna ett spår (0) Trackbacks () bloglovin



121220 - 22.02

Bjuder på en liten blandning av musik som spelas just nu
och som kommer påminna mig om tiden här.
Låtar som spelas på min favoritkanal, Z100 NY/NJ.
Låtar jag sitter och skriker falskt till i bilen.
Låtar som får mig att må så himla bra.
 
 
 
 
 
 
2012-12-21 @ 04:02:16 Permalink Allmänt Lämna ett spår (0) Trackbacks () bloglovin



121220 - 09.21

Just sayin'

2012-12-20 @ 15:21:54 Permalink I USA Lämna ett spår (0) Trackbacks () bloglovin



121219 - 23.09

Nu är det bara några få dagar kvar till jul! Tiden går så sjukt snabbt här, och nu är dessutom en resa till Philadelphia bokad. Grymt! Någon som kan gissa med vem? Det borde inte vara allt för svårt...
 
Veckan hittills har varit väldigt konstig. Mycket hemlängtan spökar nu, så det är svårt att få struktur på dagarna. Tankarna är ständigt någon annanstans än de borde, men jag försöker hålla humöret uppe. En glad au pair betyder nämligen glada barn, och glada barn betyder glada föräldrar. Man lär sig den ekvationen ganska snabbt. Att hålla sig upptagen hjälper också i de flesta situationer. Därför har jag hängt med min wingman de två senaste kvällarna, då vi var från varandra hela lördag och söndag. Och jag tackar lärarna på killens skola över att han inte har några läxor denna vecka.
 
Igår slutade flickan skolan för året, så idag har vi spederat hela dagen ihop. Vi hade en lugn morgon med lång frukost, sedan besök på Walmart och biblioteket, precis som igår. När vi kom tillbaka var det dags för lunch, och då kan jag säga att jag blev favoritpersonen i flickans liv då jag ställde mig och gjorde hennes favoritmat; Mac'n'Cheese. Väldigt avancerat då det innebär att koka pasta samt hälla över färdig ostsås i slutet. Men ett lyckligt barn innebär också en lycklig au pair. Sedan var det dags för vila, som denna dag varade i hela två timmar. Vi pysslade lite innan vi hämtade killen i skolan, åkte hem igen och packade snacks för att ta med till parken där vi gick loss med kameran i nästan en timme. Då gick solen ner. Så vi åkte hem och kollade på film, Home Alone. Efter middagen kollade vi också på Polar Express och hade lite kulturutbyte till efterrätt. Jag satt och mumsade blå Jell-O medan barnen och värdpappan tryckte i sig svenska pepparkakor. 
 
2012-12-20 @ 05:09:31 Permalink Allmänt Lämna ett spår (0) Trackbacks () bloglovin



121217 - 10.27

I fredags åkte jag, Sara, Ines och Basti till Dave & Buster's, vilket är en jättestor spelhall med allt du kan tänka dig. Här kommer ett litet klipp på hur bra mitt tålamod är när det kommer till spel... Det visar sig efter ca 20 sekunder. Jag vet att mina vänner där hemma kommer tänka "så typiskt Sofia."
 
 
2012-12-16 @ 16:27:40 Permalink Allmänt Lämna ett spår (1) Trackbacks () bloglovin



121214 - 10.54

Åker iväg på julavslutning för flickan alldeles strax! Hon bad mig att klä upp mig, så här sitter jag i kjol, kavaj och blus. Kommer typ börja gråta när hon står på scenen med sin nya fina klänning och lockade hår!

2012-12-14 @ 16:53:37 Permalink I USA Lämna ett spår (0) Trackbacks () bloglovin



121212 - 21.10

Vill bjuda på en av låtarna som spelas flitigast på radion här just nu.
Av någon anledning spelas den alltid när jag hämtat flickan i skolan, så vi har gjort den till "vår" låt.
 
 
2012-12-13 @ 03:10:36 Permalink Allmänt Lämna ett spår (0) Trackbacks () bloglovin



121212 - 21.08

Hjärnan är inte riktigt där den ska vara. Dagarna just nu känns huller om buller. Dålig sömn. Liten ork. Hemlängtan. Jag tror det är det som spökar. Skönt är att jag inte är ensam om det. Helt förståeligt såhär i juletider, men jag försöker göra det bästa av saken. Gjorde ju pepparkakor igår, vilket var väldigt uppskattat av alla. Vi gjorde varsin stjärna, alla barn, och så gjorde jag varsin för värdmamman och värdpappan, som vi sedan hängde upp i barnens adventskalender. Så nu när jag kommer upp i köket på morgonen luktar det jul! 
 
 
Igår var vi på tonåringens koncert, då hon är med i kören. Det var väldigt vackert med klassiker från Beethoven m.m. Efter det åkte jag och mötte upp Sara vid George Mason University och vi gick en liten promenad runt campus. Vi gick förbi Patriot Center, en stor inomhusarena, för att befinna oss inom ca 500 meter från stora artister såsom Ke$ha, Pitbull, Bieber osv. De åker runt på en turné, Jingle Ball, och igår uppträdde de i våra trakter. På vägen tillbaka till bilen gick vi förbi George Mason Statue och var lite turistlöjliga...
 
Denna dag har varit bra. Hade sovmorgon som vanligt på onsdagar, vilket än en gång var behövligt. Så jag började dagen med att hämta flickan i skolan, äta lunch och sedan blev det bok och vila för henne. Allt för att jag skulle kunna ha ett samtal med Filip, haha. Lagom till när vi börjar runda av samtalet kommer hon ner och vill göra mer pepparkaksdekorationer. Sedan går vi ner i källaren för att pyssla och träna läsning, vilket gick lättare än jag hade trott. Hon har massor av flash cards med simpla ord med två-fem bokstäver som man bara ska kolla på för att se vilket ord det är, t.ex. "you," "he," "it," "one," "is" osv., så jag valde ut drygt tio stycken som hon sedan lärde sig. Imorgon ska vi gå igenom dem igen! Efteråt hämtade vi upp killen i skolan, kom hem och gjorde läxor och sedan slutade jag när min värdpappa kom hem. Ikväll var vi alla så trötta, så det blev pizza till middag. Ikväll har jag kollat ikapp på julkalendern och nu sitter jag i sängen med pyjamas och ska lägga mig snart. Men först ska jag skriva lite på min uppsats för min kurs som börjar i januari.
2012-12-13 @ 03:08:09 Permalink Allmänt Lämna ett spår (0) Trackbacks () bloglovin



121211 - 12.15

Efter jag kört barnen till skolan på morgonen satte jag igång med pepparkaksbak! Behövde få lite jul- och sverigekänsla. När de kommer hem ska vi dekorera pepparkakorna och jag ska få barnen att gilla julmust. Försöka i alla fall. Det blir intressant!

2012-12-11 @ 18:15:34 Permalink I USA Lämna ett spår (0) Trackbacks () bloglovin



121210 - 11.47

Hade en grym helg som vanligt. Denna gång bjöd den på julbord på IKEA, chillfest med Jell-O Shots och beer pong, häng i parken vid sjön, filmkväll osv. Den avslutades perfekt när barnen sprang ner till mitt rum för att pussas och kramas innan läggdags. Denna morgon gick jag upp i tid, trots min sovmorgon, och åkte till gymet. Grymt skönt sätt att starta dagen! Nu ska jag snart åka och hämta min lilla tjej på dagis.

2012-12-10 @ 17:48:07 Permalink I USA Lämna ett spår (0) Trackbacks () bloglovin



121207 - 19.16

Sitter och dunkar Swedish House Mafia från iPaden, Sara kommer och hämtar upp mig snart och så far vi till IKEA för julbord. Efter det är det dags för house party igen. Får verkligen det bästa av två världar här borta efter en vecka fylld med hemlängtan. Uppdaterar efter helgen igen!
 
2012-12-08 @ 01:16:02 Permalink Allmänt Lämna ett spår (0) Trackbacks () bloglovin



121204 - 12.18

Här är en del av vad jag fick i paketet idag. Har dock 21 dagar kvar tills jag får öppna det mesta!
 
2012-12-04 @ 18:18:15 Permalink Allmänt Lämna ett spår (0) Trackbacks () bloglovin



121204 - 10.08

Vilken toppendag jag hade igår! På förmiddagen fick jag äntligen träffa Sara efter en helg skild från henne, och eftersom barnen hade kort dag igår bestämde vi oss för att åka till parken. Där var vi i nästan tre timmar, och det var ganska skönt att vara ute i 20°C värme i början av december. Vi avslutade med frozen yogurt på vägen hem. När vi kom hem hade vi läxläsning som gick otroligt lätt trots att barnen var trötta, och sedan slängde vi oss i soffan framför TVn tills föräldrarna kom hem. Sedan packade jag ihop det sista som ska skickas hem till jul, så nu är paketet klart.
 
 
Som fortsättning från gårdagen hade vi en otroligt bra morgon. En sådan när au pairen är på bra humör, barnen kommer i tid till frukost och de är dessutom pigga och glada. Så en bra start helt enkelt! Nu ska jag iväg till posten för att lämna av paketet, samt hämta ett. Spännande!
2012-12-04 @ 16:08:20 Permalink Allmänt Lämna ett spår (0) Trackbacks () bloglovin



121202 - 22.55

Jag har haft en grym helg med min fina Feli. Hämtade upp henne igår och åkte in till DC efter ett snabbt stopp här hemma. Vi gjorde Library of Congress, Capitol, White House, Washington Monument, Vietnam, Lincoln och Korean Memorial. Vädret var helt underbart, runt 10-15°C. Library of Congress var verkligen one of a kind. Vilken byggnad! Den ser kanske inte så märklig ut utifrån, men insidan... Jisses! Rebecca, du hade kunnat gå runt i dagar där inne pga arkitekturen. 
 
 
På kvällen åkte vi iväg till Fair Oaks Mall och Cheesecake Factory. Denna gång var väntetiden på bord endast 30 minuter! Det blev underbara Skinnylicious Enchiladas för min del och till efterrätt delade vi en Tiramisu-cheesecake. Yummy! Vi avslutade kvällen i soffan framför The Holiday för att få lite julkänsla dagen till ära.
 
Idag gick vi upp tidigt för att åka in till DC igen. Denna gång var destinationen Georgetown, så vi började med John F. Kennedy Memorial Center for the Performing Arts. Hittade såklart svenska flaggan i National Hall! Sedan gick vi längs Potomac River, förbi House of Sweden och restauranger längs vattnet. Just där och då fick jag lite känsla av hemma. Jag hade svenska flaggan bakom mig utanför en svensk byggnad, plus doften av färsk fisk, sjägräs och hav (trots att det är en flod). Sedan gick vi upp mot Starbucks och tog en fika längs vattnet. Därefter var det dags för oss att bestiga berget och promenera till Georgetown University. Harvard och Clemson kan slänga sig i väggen! Det kändes som att gå runt på Hogwarts. Så fint, gammalt, kuslig och mystiskt. Det är något speciellt med amerikanska universitetscampus. 
 
 
När vi var klara på universitetet bestämde vi oss för att gå tillbaka till House of Sweden, som också är Sveriges ambassad. Nu hade de öppnat och hade en utställning om svenska skolsystemet och svenska uppfinningar och företag, så jag förklarade lite för Feli. Efter det fick vi åka upp på takterrassen och få en fin vy över floden och JFK Memorial. Sedan var det dags för oss att åka till flygplatsen och säga hejdå. Fy, vad sorgligt. Trots att jag vet att vi kommer ses igen när vi båda är tillbaka i Europa är det ledsamt. Men allt kändes mycket bättre när jag möttes av min underbara värdfamilj som precis hade börjat dekorera granen, även om jag kan tycka det är lite väl tidigt... 
 
2012-12-03 @ 04:55:07 Permalink Allmänt Lämna ett spår (0) Trackbacks () bloglovin



121201 - 09.14

Jag vet att uppdateringen har sugit i veckan, men jag har haft fullt upp inför denna dag. 1 december. Bara några få dagar kvar till jul! Men just nu sitter jag på ett Dulles International Airport täckt med dimma och väntar på Feli. Ni kommer väl ihåg henne? Sedan ska vi åka in till DC!

2012-12-01 @ 15:14:32 Permalink I USA Lämna ett spår (0) Trackbacks () bloglovin



RSS 2.0