120529 - 13.56

Ambassaden gick snabbare än jag hade väntat mig. Efter drygt en timme från det att jag anlände var jag klar för att åka därifrån. Först fick jag vänta på att bli insläppt genom säkerhetskontrollen. Därefter väntade jag en kort stund på att få lämna in mina visumhandlingar, sedan fingeravtryck och till sist "intervjun". En kvinna frågade om hur många barn jag ska ta hand om, hur gamla de är och var jag ska bo. Mitt pass och visum kommer hemskickat om 1-2 veckor.
.
Resten av dagen har jag spenderat på stan. Har hittat några geocachar, strosat runt i gamla stan och Södermalm och ätit gott. Nu sitter jag i hotellobbyn och väntar på att tåget ska gå om drygt en timme. Mina fötter är helt slutkörda!
.

2012-05-29 @ 13:57:22 Permalink Förberedelser Lämna ett spår (0) Trackbacks () bloglovin



120529 - 06.47

God morgon!
.
Jag befinner mig i skrivande stund på hotellets frukostavdelning och trycker i mig en stabil måltid. Det blev en riktigt tidig morgon. Har redan varit uppe i över 1 h efter en nästintill sömnlös natt. Jag ställde in fyra alarm på mobilen, samt beställde väckning, så jag inte skulle försova mig.
.
Om en timme ska jag sätta mig på bussen bort till ambassaden. Ska bli spännande!

2012-05-29 @ 06:48:06 Permalink Förberedelser Lämna ett spår (0) Trackbacks () bloglovin



120528

Jag har haft en bra och skön dag idag i huvudstaden. Har hunnit med slottet, riksdagen, gamla stan, Stureplan osv. Kvällen har spenderats på en pub på Söder. Det var en så otroligt vacker solnedgång!
.
Imorgon ska jag upp tidigt för att göra i ordning mig, äta frukost, checka ut och infinna mig på ambassaden absolut senast 8.30. Eftersom man i princip inte får ha med sig någonting förutom visumhandlingarna (inte ens mobilen får åka med), måste jag lämna in allting på hotellet. Förhoppningsvis går besöket snabbt, så jag får lite mer tid att njuta av staden innan jag sätter mig på tåget hem.

2012-05-28 @ 22:59:02 Permalink Allmänt Lämna ett spår (0) Trackbacks () bloglovin



120527

Väskan är packad och klar. Alla visumhandlingar, pass och foton ligger fint i plastmappen. Tågbiljetterna är uthämtade. I morgon åker jag alltså upp till Stockholm för att på tisdag gå på visumintervju på Amerikanska Ambassaden. Att döma från andra Au Pair-bloggar är intervjun mycket simplare än den låter, så jag har nog inte mycket att vara nervös över. Ser mest fram emot hotellfrukosten på tisdag!
.
I helgen har jag umgåtts mycket med lillkusinen. Vi har bakat bröd och årets första svenska jordgubbstårta. Det är skönt när man kan sätta de små i arbete...
.
Nu ska jag skriva ihop ett snabbt mejl till min värdmamma för att uppdatera om vad som hänt i veckan. Kan inte fatta att det är mindre än två månader kvar!
.
.
.
2012-05-27 @ 22:58:21 Permalink Allmänt Lämna ett spår (0) Trackbacks () bloglovin



120522

Det blir inte mycket uppdatering nu. Anledningen är simpel: det finns inte mycket att skriva om. Idag var jag på flygplatsen, och det slog mig att om två månader (+ några timmar) står jag där igen. Denna gång hämtade jag mina föräldrar, men nästa gång lämnar mina föräldrar av mig. Det kommer troligtvis att bli mitt livs största resa.
.
Om en vecka befinner jag mig ensam på ett hotellrum i Stockholm för att dagen efter gå på visumintervju på den amerikanska ambassaden. Då kommer jag vara mer nervös än nu kan jag säga. Ändå är jag säker på att det inte kommer uppstå några problem. Idag fixade jag också det sista inför intervjun: kortet. Jag som alltid gör mig så bra på passkort... Jag älskar verkligen det obligatotiska "håret bakom öronen."
.

2012-05-22 @ 22:46:52 Permalink Allmänt Lämna ett spår (0) Trackbacks () bloglovin



120506

Jag har haft fullt upp de senaste dagarna. Mycket politik, familj osv. Just nu sitter jag hos min halvamerikan och kollar på Kalle och chokladfabriken, och sedan ska vi till Göteborg och kolla på Titanic 3D. Vad som har hänt runt min resa är att det mesta inför Stockholm är fixat och att jag har lärt känna min familj lite bättre. Om cirka tre veckor åker jag dit för ett dygn!
2012-05-06 @ 17:27:05 Permalink Allmänt Lämna ett spår (0) Trackbacks () bloglovin



RSS 2.0