121126 - 11.21

Här kommer lite uppdatering och bilder från senare delen av helgen.
 
I fredags, dagen efter Thanksgiving, bestämde vi oss för att lämna de små med mormor och morfar och åka iväg till Clemson University. Detta är alltså en av skolorna som tonåringen är intresserad av, och ligger ca 30 minuter från morföräldrarna. Jag vet inte ens om man kan kalla detta ett campus. Hela byn var i princip campus, och varenda person gick runt i orange och lila kläder (skolans färger). Vi gick runt på området en bra tag, kollade in arenan där de riggade för lördagens match osv. innan vi bestämde oss för lunch och lite shopping. När vi kom hem gick vi ut på altanen för att prata med getterna och åsnorna... På kvällen bestämde jag och tonåringen oss för att sätta oss i biorummet och kolla på film. Vi hade endel att välja mellan om man säger så...
 
    
 
I lördags åkte jag, värdföräldrarna, de två små och morfarn iväg för att bowla. Precis som vanligt levererade jag några strikar i rad första omgången. På kvällen tog vi det bara lugnt, åt rester från torsdagen och kollade på footballderby, Clemson vs. University of South Carolina. Tyvärr åkte vi, Clemson, på stryk, men vi var glada ändå. 
 
 
Igår var det dags för oss att lämna fina South Carolina. Jag önskar jag kunde ta med er dit. Kort på området gör sig inte rättvisa. Staten är inte den bästa ekonomiskt, men det finns en speciell känsla och kultur där. Bostäderna ligger mitt ute i ingenstans, och varierar något otroligt i storlek. Allt från trailers till stora mansions. Utanför varje bostad står minst två truckar. Jorden är alldeles torr och röd. Till och med skyltarna har något speciellt i sig. Invånarna har grov dialekt och åsnor går runt på bondgårdarna. På ett ställe såg vi till och med getter som bodde uppe på ett grästak. Då vet man att man hittat till amerikanska södern...
 
 
 
2012-11-26 @ 17:21:38 Permalink Allmänt Lämna ett spår (0) Trackbacks () bloglovin



121124 - 23.29

När jag en gång i framtiden ska bygga mitt egna hus ska jag se till att varje sovrum har eget badrum och resten av badrummen inte är vägg i vägg med diverse sällskapsrum. Punkt slut.

Imorgon åker vi tillbaka hem till Virginia. Det ska bli skönt. Vill träffa mina fina vänner igen. Borta bra, men hemma bäst.

2012-11-25 @ 05:29:14 Permalink I USA Lämna ett spår (0) Trackbacks () bloglovin



121123 - 11.13

Älskade Thanksgiving! Vilken högtid alltså. Rökt kalkon, potatismos, tranbär i mängder och typ hundra andra saker som bara smälter i munnen. Plus pajerna till efterrätt. Smakade dock bara en igår, men idag blir det fler! Och all kärlek i luften. Snart ska vi åka iväg till Clemson University som ligger knappt en timme härifrån.

2012-11-23 @ 17:13:44 Permalink I USA Lämna ett spår (0) Trackbacks () bloglovin



121122 - 11.35

Thanksgiving day! Jag och värdmormor gick upp tidigt imorse för att förbereda för kalkonen. När jag kom upp hade hon redan rensat och tvättat den samt börjat koka diverse organ som ska användas för såsen, så vi började med fyllningen. Jag kan tillägga att vi var de enda uppe denna tid, men det är ju kanske den enda Thanksgiving jag är med om, så jag vill vara med hela vägen. Snart ska kalkonen ut på grillen och stanna där i några timmar. Jag ser fram emot middagen så mycket! Nu får jag inte äta något på hela dagen tills dess, haha.

2012-11-22 @ 17:36:30 Permalink I USA Lämna ett spår (0) Trackbacks () bloglovin



121122 - 01.17

Nu är vi äntligen framme i South Carolina! Resan tog nästan 12 timmar. När vi hade kört i knappt en timme var vi med i en olycka, så vi fick stanna till i typ 1,5h för att vi behövde polisen osv. Det var nästintill stopp i trafiken när en motorcykel kör på oss på ena sidan av baken så lyktan och bumpern går sönder. Då var vi lagom glada allihopa... Resten av vägen sov vi genom långa köer, kollade på filmer, lyssnade på musik och spelade spel. Vi har väl varit här i typ 2 timmar nu, och jag älskar det. Imorgon, eller rättare sagt idag, ska jag upp och laga mat med "mormor," vilket ska bli kul!

2012-11-22 @ 07:17:38 Permalink I USA Lämna ett spår (0) Trackbacks () bloglovin



121121 - 00.56

Mina saker ligger återigen i väskor. Jag är typ expert på att packa nu för tiden. Det tog mig bara ca 20 minuter att packa ner sakerna jag behöver för 5 dagar. Min värdmamma tycker väl det också, så som hon sprungit runt och stressat hela kvällen, haha. Finns det ärligt talat någon mamma som kan hålla sig lugn innan någon ska åka någonstans? Om några timmar drar vi ner till South Carolina för Thanksgiving. Är så grymt peppad! Innan det behöver jag några timmars sömn.

Annars händer inte mycket mer än att jag njuter av varenda sekund här. Detta resulterar i sena nätter med mina fina vänner. Ikväll mötte jag upp Zach på Starbucks i någon timme och efter det några timmar på Skype med Sara, min oskiljaktiga vän. Nu får jag ju inte träffa den på några dagar, kanske till och med en hel vecka!

Nu faller mina ögon ihop snart. Hörs snart från en annan stat!

2012-11-21 @ 06:56:58 Permalink I USA Lämna ett spår (0) Trackbacks () bloglovin



121118 - 13.28

Har haft en grym helg, och just nu hänger jag mellan the Capitol och Library of Congress i min t-shirt från Muf. Kan ju inte göra annat än att gilla vad jag gör och var jag är.

2012-11-18 @ 19:28:39 Permalink I USA Lämna ett spår (0) Trackbacks () bloglovin



121115 - 00.19

Jag kom hem alldeles för sent ikväll, men jag kan inte riktigt hjälpa att jag har träffat så sjukt goa människor här. Tiden bara rinner iväg, och nu ska vi sätta ihop en lista på saker som måste göras innan vi skiljs åt. Och tro mig, listan kommer bli lååång! Efter jag hade tryckt i mig middag åkte jag och hämtade upp Sara och vi åkte vidare till ett ställe för att möta upp Zach och Andy. Vi satt och tjatade om allt mellan himmel och jord i några timmar utan att ens kolla på klockan. Så dagen slutade bra efter en skitig eftermiddag. 
2012-11-15 @ 06:19:00 Permalink Allmänt Lämna ett spår (0) Trackbacks () bloglovin



121114 - 09.43

Brrr, vad kallt! Dags att dra på vinterjackan och halsduk... Skönt att vi ska iväg till varmare breddgrader nästa helg dock. Nu ska jag iväg och träffa en fransk tjej på det ultimata stället för au pairer: Starbucks.

2012-11-14 @ 15:43:29 Permalink I USA Lämna ett spår (0) Trackbacks () bloglovin



121113 - 19.01

Tog lite sovmorgon idag av misstag. Vaknade upp 30 minuter efter att jag skulle ha börjat jobba av att några (barn och värdpappa) gick runt i köket. Då tackade jag amerikansk isolering (vilket knappt existerar) och sprang snabbt upp. Då visade sig att alla hade försovit sig lika länge idag, så ingen större fara. Vi hann med allt som skulle göras ändå, typ frukost, lunchlådor, snacks, tandborstning, packa väskor OCH hinna i tid till skolan. Sedan åkte jag hem, tog en lång varm dusch och åkte iväg till Sara. Vi nördade med ett nytt spel på våra iPads tills jag skulle åka och hämta tjejen i skolan igen. Innan vi åkte och hämtade upp pojken i hans skola åkte vi till Dollar Tree, en affär där ALLT kostar $1, och köpte lite pysselsaker. Så vi har gjort lite fjärilar och solfångare. En lugn och sansad eftermiddag alltså. Underbart!
 
2012-11-14 @ 01:01:47 Permalink Allmänt Lämna ett spår (0) Trackbacks () bloglovin



121112 - 20.49

Åh, vilken dag jag har haft. Ni vet en dag då man blandar nytta med nöje. Jag hade sovmorgon och killen slutade tidigare, så direkt efter tjejen och jag hade ätit lunch åkte vi och hämtade upp killen och åkte till parken. Där mötte vi upp Sara och hennes värdbarn. Dessa fyra barn leker så sjukt bra ihop och är så självgående, så jag och Sara kan mer eller mindre bara sitta ner på en parkbänk och prata och skratta åt våra saker. Då är livet riktigt bra! Plus i kanten var ju man kunde gå runt i endast tröja, och det är mitten av november. Grymt!
2012-11-13 @ 02:49:30 Permalink Allmänt Lämna ett spår (0) Trackbacks () bloglovin



121112 - 11.13

I lördags kom Sara hit på kvällen (ja, vi umgås väl ganska mycket). Vi åkte till Safeway för att hyra film och slängde oss sedan i soffan nere i "mitt" vardagsrum. Vi var så sjukt trötta och båda somnade, så jag kan inte uttala mig om filmen direkt. Igår tog jag sovmorgon, pratade med bästa vänner på Skype och sedan åkte jag till mallen och spenderade lite pengar. Fick lite panik när jag hörde att de spelade julmusik och hade dekorerat redan, men jag är ju trots allt i USA.

2012-11-12 @ 17:13:49 Permalink I USA Lämna ett spår (0) Trackbacks () bloglovin



121110 - 16.38

Jag har haft en riktig amerikansk upplevelse, nämligen house party! Gjorde min debut i beer pong och andra lekar. Vilken kväll! Idag åkte Sara och jag till Ikea för att äta lunch och få lite känsla av Sverige. Jag fick också köpt lite svenska nödprovianter, såsom gräddsås, lingonsylt, kaviar och JULMUST! Dock kunde vi inte hålla oss ända fram till jul, så vi satte oss på i solen på parkeringen och bara njöt av doften och smaken. 
 
 
2012-11-10 @ 22:38:52 Permalink Allmänt Lämna ett spår (0) Trackbacks () bloglovin



121108 - 11.25

Kom hem för en stund sedan efter att ha släppt av barnen från skolan och frukost med en av mammorna. Hon var så snäll och bjöd mig eftersom jag passade hennes barn i måndags. Så jag hade underbara blåbärspannkakor med fullkorn. Nu sitter jag och pratar med min fina Amanda innan jag ska hämta upp tjejen igen. Vilken go dag!
2012-11-08 @ 17:25:11 Permalink Allmänt Lämna ett spår (0) Trackbacks () bloglovin



121107 - 19.05

Äntligen har skolan börjat igen! Två veckor i rad då barnen har varit lediga måndag och tisdag. Dock var ju denna ledighet planerad. Så idag, när jag dessutom hade en ledig morgon, passade jag på att åka till gymmet i två timmar. Vad skönt det var! Annars har vi inte gjort så mycket mer idag än gjort läxor, kört runt i bilen och varit på biblioteket. Ikväll vet jag inte vad som händer, men det skulle vara skönt med en lugn hemmakväll för min del. Om några minuter har vi steak till middag, mums!
 
2012-11-08 @ 01:06:01 Permalink Allmänt Lämna ett spår (0) Trackbacks () bloglovin



121107 - 22.15

Tonåringen jag har här älskar countrymusik, och jag kan väl säga att det har smittat av sig endel. Countrystationen är på konstant i bilen osv. Därför tänkte jag bjuda på några godbitar som spelas om och om igen just nu.

 
 
 
2012-11-07 @ 22:15:00 Permalink Allmänt Lämna ett spår (0) Trackbacks () bloglovin



121106 - 23.54

Snacka om antiklimax när jag läser att Obama fått sina 270 electoral votes som krävs för att vinna. Men jag har ändå haft en bra kväll. Jag har liksom "firat" min första månad här. Åkte som sagt och kollade på fotbollsmatch med Sara. Något kyligt bara. Det är sjukt kallt här nu, runt 5°C på kvällen, alltså ingen tid för Converse längre. Så jag åkte till Starbucks innan för att köpa något varmt, och då märkte jag att de börjat med vinter/jul-tema på muggarna. Tog en lång dusch när jag kom hem och tänkte att jag kunde följa valet, men det sket ju sig eftersom det redan var klart. Nu ska jag lägga mig, för imorgon är en ny dag och den börjar med en tur till gymmet. 
 
2012-11-07 @ 05:54:11 Permalink Allmänt Lämna ett spår (0) Trackbacks () bloglovin



121106 - 20.12

Ja just det, det är ju val här idag också, haha. Tyvärr har jag inte märkt så mycket av det just idag, men jag vet att köerna har varit lååånga och min värdmamma sa att det inte har varit så de senaste valen. Så jag antar att denna dag kommer att gå till historien, och här hoppas vi på en ny president. Efter fotbollen ska jag slänga mig framför TVn och se hur det går. 
 
2012-11-07 @ 02:13:00 Permalink Allmänt Lämna ett spår (0) Trackbacks () bloglovin



121106 - 20.04

Vilket flow vi har haft idag! Först frukost, läxor och lite lek. Vid 10 kom tjejens kompis hit för play date och i dörren visar det sig att hennes storebror går i samma klass som min kille, så han kom in och lekte också. Så i två timmar innan lunch hade jag totalt fyra barn att hålla ordning på, vilket gick galant. Efter lunch hade vi lite down time innan vi åkte till parken med Sara och henens värdbarn, och jäklar vad bra de lekte ihop. Om vi var lyckliga då? JA! Ikväll åker jag och Sara och kollar på fotbollsmatch vid en high school här i närheten, en vän till henne spelar. 
 
2012-11-07 @ 02:04:24 Permalink Allmänt Lämna ett spår (0) Trackbacks () bloglovin



121105 - 20.23

Jag älskar verkligen livet här just nu. Trots att jag är helt slut efter dagen kan jag inte sluta le. Barnen är ju bara underbara (mestadels). Området, mina vänner, min fritid osv. Men framförallt har jag nog världens bästa värdföräldrar. Min värdpappa skickade upp barnen till övervåningen för att göra sig redo för sängen och bad mig stanna kvar i köket bara för att få berömma mig. Hur härligt är inte det? När jag får höra "Vad skulle vi göra utan dig?" och veta att han faktiskt menar det. Får liksom tårar i ögonen när jag tänker att jag bara har knappt 9 månader kvar här!
 
Mamma och pappa: Jag saknar och älskar er så otroligt mycket! 
2012-11-06 @ 02:23:00 Permalink Allmänt Lämna ett spår (0) Trackbacks () bloglovin



121105 - 19.21

Nu sitter jag här igen framför datorn och slutade jobba för en stund sedan. Jag har haft en lång dag då barnen varit lediga från skolan, vilket de är även imorgon. Så jag tog tillfället i akt att åka in till huvudstaden med dem. Vi åt lite snack vid the Mall i solskenet, med utsikt över Lincoln Memorial och Monumentet på ena sidan och Kapitolium på andra. Då kändes livet helt okej. Sedan gick vi in på National Museum of Natural History och spenderade några timmar bland dinosaurier, mammutar, fiskar, hajar, valar osv. Efter lunch tog vi också en tur bland diverse insekter och gick in i ett fjärilsrum, vilket var väldigt uppskattat av barnen och mig. Sedan kände vi oss alla tre ganska färdiga och beslutade oss att ta metron hem igen. 
 
Igår hade vi familjeträff som au pairmöte. Vi skulle ha det förra helgen egentligen, men det blev inställt pga stormen som skulle komma. Det var väldigt trevligt och jag träffade några nya au pairer och intressanta värdföräldrar. Vi kastade lite football till varandra i parken och efter en timme kände vi oss nöjda och begav oss hem igen. När jag kom hem pratade jag med Feli i drygt två timmar och vi bokade flygbiljett till henne för att komma hit innan hon åker hem till Tyskland igen. Jäklar vad jag ser fram emot våra två sista dagar i USA ihop! På kvällen åkte jag iväg för att kolla på bio och äta frozen yoghurt med färsk frukt. På något sätt känns frozen yoghurt så mycket nyttigare än glass, haha. 
 
 
 
2012-11-06 @ 01:21:35 Permalink Allmänt Lämna ett spår (0) Trackbacks () bloglovin



121104 - 22.02

Jag skrev ett fetinginlägg om hela veckan tidigare idag, men när jag hade klickat på "Publicera" försvann det såklart... Då blev jag på dåligt humör såklart eftersom det tog jättelång tid att skriva, så jag bytte om till träningskläder, åkte iväg till Barnes & Noble för att köpa faktaböcker och kartor och sedan styrde jag vidare till mitt nya gym. Det var skönt att komma igång lite igen, och jag kan säga att jag kunde absolut ha varit i sämre form. Det roligaste med mitt nya gym är inte att de har en smoothiebar, utan att de har en biosalong. Japp, en BIOSALONG. Varje dag visar de olika filmer och inne i salongen finns en stor bioduk och olika maskiner. Grymt, eller vad? Efter det skypade jag med min bror och slappade lite innan vi åkte iväg för att äta på italiensk restaurang. Åt asgod pasta. Mumma! 
 
Inatt ska vi dra tillbaka tiden, så vi får sova en timme längre! Eller kanske gå upp en timme tidigare? Hursomhelst, efter frukosten ska vi iväg på au pairmöte, vilket ska bli kul! Vi skulle ha det förra söndagen, men pga Sandy blev det framflyttat.
 
Kapade dryga 5 cm på håret i veckan...
 
 
2012-11-04 @ 03:02:39 Permalink Allmänt Lämna ett spår (0) Trackbacks () bloglovin



121102 - 00.20

Varför jag gillar au pairlivet? För att någon random kan skicka vänförfrågan på Facebook och en timme senare sitter ni på en restaurang och pratar om allt mellan himmel och jord i några timmar. Och att detta är ett helt normalt beteende. Att du dessutom, under middagen, får ett sms av din värdmamma som säger "U r awesome!!!!!!" Sedan kommer du hem till din värdfamilj och sitter i köket och pratar om golf, Sverige, USA, politik, vänner och familj med dina värdföräldrar. Tillslut går du och lägger dig alldeles för sent med ett leende på läpparna.

2012-11-02 @ 05:21:14 Permalink I USA Lämna ett spår (0) Trackbacks () bloglovin



121031 - 22.45

Halloween. Vad mer kan jag säga?

2012-11-01 @ 03:45:12 Permalink I USA Lämna ett spår (0) Trackbacks () bloglovin



RSS 2.0