121016 - 20.46

Jag är mycket väl medveten om att uppdateringen suger för tillfället, men denna gång är det ett bra tecken. Något som inte suger däremot, är min tid här, familjen, barnen osv. Jag hade inte kunnat drömma om en bättre familj. Barnen är helt underbara, åtminstone största delen av tiden, och jag tror inte jag fått så många pussar och kramar och "I love you" under en så kort tid förut. Bara det att barnen får panik om de glömmer att säga "good night" till mig innan de lägger sig. 
 
Som ni säkert märker har min första vecka varit superbra. I onsdags var min AD, som verkar superbra, här. Vi pratade lite om vad jag ska göra för utbildning här och det lutar nog åt en så kallad "au pair-kurs" i höst och en "riktig" kurs till våren, så jag har spenderat en tid av dagen för att leta efter kurser, och det går framåt åtminstone. 
 
I torsdags var min första dag ensam med barnen, och det gick jättebra. Jag gjorde dem i ordning för skolan, lämnade av dem och hämtade tjejen vid lunch. Vi åt ihop innan tjejen hade nap och när killen kom hem från skolan var det snart dags för oss att åka iväg på mitt livs första football game, eftersom äldsta tjejen cheerade. Tyvärr var vi tvugna att åka hem innan matchen var över eftersom det var så kallt... Och fråga mig inte hur matchen gick.
 
I fredags var samma procedur som torsdags, och kvällen innehöll en football game också. Denna gång var det en större match, nämligen home coming. Många av er har säkert hört om det i filmer osv, men vet kanske inte vad det innebär. Detta är alltså när alumner (Emilia; gamla elever) kommer "hem" och det firas med en stor match, vanligtvis football, och dagen efter är home coming dance för eleverna. Kort sagt är detta bland de största årshändelserna i high school. Ännu denna kväll cheerade äldsta tjejen, och den här matchen var mycket bättre på alla sätt. "Vi" vann, mot alla odds. Tjoho!
 
I lördags hade jag en väldigt lugn dag och tog igen lite sömn efter alla nya intryck. Jag antar att det blir en hel del trots att jag varit här i mer än två månader. På kvällen träffade jag Sara, en svensk tjej här i närheten som jag träffade i torsdags på Starbucks. Vi hade tänkt gå på Avicii inne i DC, men dissade honom för bio och "Ted." Jag kan ha varit den sista i USA som sett den, men vilken film! Skrattade konstant, något som jag bara gjort en gång i Sverige. Ett plus i kanten var att vi bara behövde betala $4 för bion i stället för typ $60, som biljetterna till Avicii hade kostat. 
 
I söndags åkte jag iväg till ett köpcenter för att köpa kläder för vintern. Och för er modeintresserade där hemma kan jag berätta att det slutade med en dunjacka från American Eagle, tröja och sweat pants från A&F och lite småplock från HM. Jag kan lugnt säga att jag gillar HM bättre i Sverige! Det kändes smutsigt här på något sätt. 
 
Igår hade jag sovmorgon, så efter frukost och Skype med mamma tog jag tag i mitt liv här och letade lite mer efter kurser. Jag hittade en helgkurs som jag förhoppningsvis ska kunna ta i början av November inne i DC, så den är nära och bra. Den täcker också hälften av vad jag behöver plugga, alltså tre av sex credits. Hursomhelst, på eftermiddagen hade jag barnen, så vi spelade lite spel, gjorde läxor och lekte lite utomhus innan regnet kom. 
 
Idag hade jag barnen på morgonen, så vi åt frukost ihop innan vi begav oss till deras skolor. Efter det fick jag åka iväg till en optiker. Jag skulle beställa linser på internet i helgen, men för att göra det behövde jag ett amerikanskt recept, så jag tänkte att jag skulle prova min lycka och beställa direkt från en optiker här i Burke med mitt svenska recept i ställey. Det gick mycket lättare än vad jag hade räknat med. Jag trodde jag skulle behöva förklara, att de skulle behöva ringa min optiker i Sverige osv, men de bara beställde hem linserna så jag får dem nästa vecka. 
 
När båda barnen hade slutat skolan idag åkte vi iväg och för att se "Brave." En av de bättre sakerna med USA är att det alltid finns nedsatta priser, på allt! Biografen som jag och Sara gick till i helgen visar "gamla" filmer, och den är lite sunkig, men billig ($4). På tisdagar har de dessutom specialpriser, alltså $2 per film. Hur kan man inte gilla det? Alltså knappt 15 kr. Barnen gillade den i alla fall, trots att de redan sett den. 
 
Nu har vi ätit middag och jag ska rigga upp för presidentkantidatdebatt. Det ska bli spännande!
 
Sunkig, men billig, biosalong

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0